2018-09-03 11:15:14• hírek • Bede Emőke

Spanyolországban közel ezer betöltetlen állás vár

Az Európai Unió országaiban összesen 2312 betöltetlen munkahely vár azokra, akik dolgozni szeretnének –derült ki a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legfrissebb adataiból.

A legtöbb szabad állás Spanyolországban várja a jelentkezőket, ahol 950 olyan mezőgazdasági munkahelyet jegyeznek, melyeket képzetlen alkalmazottak is betölthetnek. Ausztriában 300 hely vár betöltésre: szükség volna 100 szakácsra, 100 szobalányra és 100 pincérre is. A németországi szabad állások száma ettől jóval több: keresnek például 120 futárt, 50 villanyszerelőt, 50 vízszerelőt, 50 lakatost, 51 hegesztőt, 37 csomagrakodót, 80 takarítót és 13 kamionsofőrt is. Ezen foglalkozások területén akad a legtöbb betöltetlen állás, viszont más munkakörökben is akad egy-két szabad poszt.
 

Írországban 50 betegápolóra volna szükség, de keresnek 4 kozmetikust is. Kicsivel odább, Hollandiában 60 raktáros, 70 árurakodó, 20 élelmiszeripari gépkezelő és 18 zöldségszedő számára volna hely.
 

A lista korántsem teljes, csak azokat emeltük ki, melyekből a legtöbb szabad állás van az Európai Unióban. További álláslehetőségekért és részletes információkért érdemes felkeresni a www.eures.anofm.ro oldalt vagy a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti székhelyét, a Ion Ghica utca 6. szám alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: